Camir Project - dezvoltarea și crearea site-urilor în Chișinău
X

SEO nu va muri: dece optimizarea SEO rămâne importantă?

SEO nu va muri: dece optimizarea SEO rămâne importantă?

Chiar dacă abia vă începeți calea în marketing digital sau de promovare a unei pagini, e posibil să fi întâlnit termenul «SEO». Dar cu ce se mănâncă el și de ce aveți nevoie de el? Să ne clarificăm împreună.

Pe scurt despre SEO

SEO – abrevierea în limba engleză pentru «Search Engine Optimization» (optimizare pentru motoarele de căutare) – un set de strategii și metode care promovează proiectul dumneavoastră web în prim-plan în rezultatele căutării în Google, Yandex, Bing și alte browsere.

Să ne imaginăm că aveți un site frumos și informativ, cu un design și funcționalitate cool, dar nu este vizibil în spațiul nemărginit al Internetului. Trebuie să setați traseul și direcția de căutare a resursei dumneavoastră. Aici intervine SEO – o capcană pentru motoarele de căutare.

Cum se întâmplă asta?

Logica utilizatorului este construită în acest fel: atunci când trebuie să găsiți orice informație necesară, un set scurt de cuvinte de interogare este folosit pentru a specifica subiectul de căutare. Acestea sunt cuvintele cheie conform cărora utilizatorul se așteaptă să găsească cel mai potrivit răspuns. Motorul de căutare «preia momeala» și începe să cerceteze milioane de pagini web pentru a oferi cele mai relevante și utile SERP-uri.

Deci, optimizându-vă în mod competent site-ul cu ajutorul SEO, de fapt, plantați acel «vierme» sau «momeală», dacă vreți (la urma urmei, vorbim despre world wide web), pe care păianjenul motorului de căutare îl va prinde și va începe să-l tragă la suprafață, în numărul de top. Înțelegerea faptului că optimizarea SEO nu este o donație unică pentru proiectul dumneavoastră, ci un proces continuu, în evoluție, vă va ajuta să vă mențineți site-ul pe linia de plutire.

Au fost menționate cuvinte cheie, dar SEO nu este doar conținut competent, relevant, unic, ci și un design de site magistral din punct de vedere tehnic, încărcare rapidă a paginii, adaptabilitate pentru gadgeturi mobile și multe alte nuanțe care îmbunătățesc activitatea site-ului și o evidențiază în căutare; precum și hyperlink-uri și link-uri. Când toate acestea funcționează împreună ca un mecanism bine coordonat, autoritatea site-ului dumneavoastră în «prioritatea înaltă” a motoarelor de căutare crește semnificativ.

SEO este o mișcare dinamică cu algoritmi în schimbare pentru motoarele de căutare, așa că este important să fiți la curent cu toate noutățile și să fiți în curent. Desigur, toate acestea pot părea descurajante la început, dar înțelegerea elementelor de bază ale SEO vă va ajuta să vă faceți site-ul mai de succes și mai accesibil publicului țintă.

De ce SEO nu va muri și de ce este atât de important pentru afaceri?

  • Utilizatorii vor căuta întotdeauna informații folosind interogări de căutare. Este un fapt cert. Cererea trebuie să aibă același răspuns specific. Și acesta este un fapt. Prin urmare, optimizarea SEO făcută uman funcționează pentru a se asigura că afacerea dumneavoastră este vizibilă în rezultatele căutării și atrage noi clienți.
  • Pe piața digitală, concurența pentru trafic devine din ce în ce mai acerbă, numărul de site-uri crește mai repede decât ciupercile după ploaie. Optimizarea SEO a resursei dumneavoastră ajută să nu vă pierdeți în această abundență, atrăgând vizitatori vizați și permițându-vă să vă echilibrați pe primele linii în labirinturile motoarelor de căutare. Fără o optimizare adecvată, este foarte dificil să rămâneți actual.
  • SEO îmbunătățește experiența utilizatorului prin conținut de calitate. Conținutul competent (!), informativ, de încredere, sincer uman inspiră încredere în rândul utilizatorilor de pe această parte a «oceanului de rețea», care, la rândul său, crește probabilitatea ca aceștia să devină clienții dumneavoastră.
  • Impactul rețelelor sociale și al traficului mobil. Rețelele de socializare joacă un rol important în promovarea unui brand și în generarea traficului către un site web. Cu toate acestea, o parte din acest trafic provine din interogări de căutare pe rețelele sociale în sine. În plus, dispozitivele mobile devin din ce în ce mai populare pentru regăsirea informațiilor. Un site optimizat pentru dispozitive mobile are mai multe șanse să atragă și să păstreze un public mobil. Și asta este și SEO.
  • Motoarele de căutare se îmbunătățesc în mod constant și fac modificări algoritmilor lor pentru a oferi rezultate mai precise și mai actualizate.

Cu toate acestea, principiile de bază ale activității SEO vor rămâne relevante. Conținutul de înaltă calitate, optimizat pentru solicitările utilizatorilor, precum și o masă de linkuri de mare încredere stau la baza optimizării SEO în viitor.

Deci ce avem la moment?

Și ceea ce avem la moment este faptul că o dezvoltare a unui site web de înaltă calitate de orice format ar trebui să includă o astfel de opțiune precum un serviciu de promovare SEO. Și SEO la sigur nu va muri – SEO rămâne important în orice moment.