Camir Project - dezvoltarea și crearea site-urilor în Chișinău
X

Secretele proiectării unui logou eficient

Secretele proiectării unui logou eficient

Hai sa continuăm! Deci, cireașa deliciosului nostru tort de identitate corporativă cu mai multe straturi este, desigur, dezvoltarea unui logou corporativ.

Recunoaștem mărci celebre după marca lor comercială. Aceste nume de mărci sunt clar întipărite în memoria noastră. De regulă, aceasta este o imagine a unei pictograme sau a unei embleme cu numele mărcii sau o literă majusculă, adică cât se poate de simplă.

Bineînțeles, proprietarul afacerii sale își dorește ca logo-ul său să fie memorabil și recunoscut, să aibă propria sa marcă – și să sediferențieze de oricare altul. Și nu doar un logou, ci unul care...!!!

Și aceasta este o dorință complet normală. Dacă produsul tău este din domeniul fanteziei, cu un logou și o identitate corporativă bine concepute - rezultatul, ca și produsul, este fantastic)) dacă nu, trebuie să avem răbdare și să începem să gândim, să inventăm și să dezvoltăm propriul nostru logou unic. 
 

Nu va există un program educațional, pentru că toată lumea știe și înțelege (sau crede că știe și înțelege) ce este un loguo. În ciuda faptului că folosim acest termen destul de des, nu toată lumea va putea explica de unde îi cresc „picioarele”. Să săpăm puțin mai adânc, câteva rânduri: Originea cuvântului: logos „λόγος” - cuvântul; „τύπος” tippost - amprentă - greacă. 

Predecesori ai logo-ului: steme, monograme, semne distinctive, semnături.

Unde a fost folosit pentru prima dată? În tipar, însemna o literă tipografică (sinonim cu cuvântul „ligatură”), pe care se aplicau mai multe caractere tipărite sau un cuvânt întreg.

Ce se numește logou? În unele țări, doar partea grafică (imagine), pictograma sau desenul de lângă numele companiei se numește logou.

În engleză, există două concepte clare pentru partea grafică - logomark și logotype - pentru text.

În cercurile profesionale, versiunea corectă din punct de vedere istoric este cea mai mare parte utilizată și numai partea cu font este numită siglă.

Deci, care este secretul din spatele eficienței logo-ului?

Să ne întoarcem la declarația Icoanei Epocii, celebritatea mondială în design grafic, Paul Rand

Sarcina principală a unui logo este de a crea o imagine recunoscută, iar simplitatea este un mijloc de a rezolva această problemă... Eficacitatea unui logo depinde de cât de unic, vizibil, flexibil, memorabil, versatil și relevant este.

Paul Rand

 

 Adică, eficiența logo-ului conform lui Paul Rand constă în următoarele caracteristici: 

  • • unicitate - diferență față de oricare alta;
  •  • vizibilitate - o mișcare profesională - dezvoltarea unei schițe a logo-ului în alb-negru; 
  • • flexibilitate în utilizare – logo-ul trebuie să fie ușor și comod de utilizat în orice context: documentație, papetărie, site web, căni, tricouri, calendare etc.; 
  • memorabilitate – logo-ul trebuie să fie memorabil, la primul gând la produsul sau serviciul companiei, logo-ul ar trebui să vină instantaneu în minte;
  • universalitate – logo-ul ar trebui să transmită aceeași idee către diferite categorii de oameni. Și acesta este cel mai dificil moment;
  •  relevanță și, prin urmare, în afara timpului.

Pune o bază puternică, fără bifuriuri în designul logo-ului tău. Vorbește mai mult prin mai puțin.

Sigla ar trebui să fie cât se poate de simplă - numai atunci va fi viabilă”

                                                                               Paul Rand

Așa! Ține minte! Logo-ul este o componentă cheie a identității corporative și a imaginii companiei. Iar crearea sa trebuie abordată creativ și pozitiv. Practica creării unei identități îți dezvoltă intuiția și te ajută să găsești conexiuni care nu sunt întotdeauna la suprafață. Și ai deja principiile de bază.

Puteți comanda crearea designului, inclusiv identitatea corporativă și logo-ul în compania noastră camir.md, iar împreună vom găsi soluția potrivită.