Camir Project - dezvoltarea și crearea site-urilor în Chișinău
X

www – site web

www – site web

Nimănui  nu îi  vine ideea  nici măcar să se întrebe cum am trăi astăzi fără Internet. Nimeni nu este surprins când vede un copil de 3-4 ani, cu telefon sau tabletă, sau o bunicuță care vorbește cu nepoții săi printr-o aplicație de pe internet. Mulți au abandonat de mult materialele tipărite - cărți, ziare și reviste. Totul este pe internet. Pentru fiecare gust și culoare și, în plus, într-un singur clic puteți găsi , vinde, cumpăra etc. orice doriți. Timpul ne dictează regulile și oricine dorește să țină pasul cu el, înțelege că lumea se schimbă, iar noi ne schimbăm cu ea ...

Tatiana Chernigovskaya - un om de știință din domeniul neuroștiinței, psiholingvisticii și teoriei conștiinței, descrie foarte exact lumea noastră de astăzi.

 Lucrul pentru care era nevoie sute de mii de ani, apoi mii, apoi sute, apoi - asta ne este deja aproape - zeci de ani. Același lucru se întâmplă acum într-o singură zi, poate chiar de două ori pe zi. Numai te-ai obișnuit cu telefonul tău, a apărut un nou model și trebuie să te reîncadrezi. Pentru că totul din jur te obligă să o faci. Și să o faci foarte repede.
Aceasta este o altă lume și acum trăim în ea. A început nu cu mult timp în urmă, poate în ultimii 3-4 ani, chiar înainte de coronavirus și anume el a finalizat această tranziție. Am ajuns pe altă planetă și nu există nicio șansă să ne întoarcem. Este necesar să ne încadrăm cumva în această lume.

Tatiana Chernigovskaya

Internetul a devenit un asistent în afacerile noastre, eliberând astfel timp și energie pentru alte chestiuni.

Au apărut lucruri precum: rețelele sociale, crearea site-urilor web, diverse platforme pentru studii, muncă etc.

Toți acești factori au dus la schimbări pe piața muncii. Există din ce în ce mai multe studiouri web care au nevoie de specialiști în dezvoltarea și crearea site-urilor web.

Astăzi cu greu veți găsi o companie, o firmă care nu are propria resursă web. La urma urmei, este un instrument puternic în promovarea afacerilor. Dar oare înțelegem care este esența site-ului web și ce este acesta în general?

Mulți oameni confundă uneori conceptul de „Internet” și World Wide Web - www (world wide web / network).

Istoria Internetului a început în 1957, când a fost creată Agenția pentru Proiecte Avansate în Statele Unite.

Predecesorul internetului a fost creat în 1969. A fost prima rețea funcțională de 4 calculatoare și a fost numită ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network).

Una dintre primele conexiuni a fost realizată printr-o linie telefonică.

În 1974, a fost inventat limbajul de traducere, Transmission Control Protocol (TCP) - Protocol Internet, care a permis calculatoarelor să comunice între ele.

Iar în 1989 Berners-Lee, un membru al Centrului de Cercetări Nucleare din Geneva, a făcut un alt pas în dezvoltarea istoriei internetului. El a inventat World Wide Web, care a făcut posibilă găsirea fișierelor pe alte calculatoare și activarea comunicării între ele, dezvoltând cu succes un URL, un protocol de transfer de date (hipertext) - HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) și a prescris un limbaj de programare pe care ne este cunoscut ca HTML (limbaj de marcare hipertext care vă permite să creați, să structurați secțiuni, paragrafe, titluri etc.)

Создание и разработка веб сайта в camir.md

La 6 august 1991, Tim Berners-Lee a postat o descriere a World Wide Web în buletinul informativ alt.hypertext, invitând pe toți să se alăture proiectului. Adică a fost un link către primul site de pe Internet, care a devenit ulterior primul site-catalog, pe care au fost postate linkurile către toate site-urile existente. Acest moment poate fi numit apariția unor noi structuri de internet.

Ca urmare a acestor și a altor evenimente, în mai 1991, WWW (World Wide Web sau așa cum se spune „World Wide Web”) a fost aprobat ca standard. Și în 1992, primele audio și video au fost transmise prin internet. Iar expresia „naviga pe internet” devine la modă. Adică, tehnologia „WWW” poate fi numită în siguranță începutul spațiului modern de Internet, în toate manifestările sale. 
Anume crearea WWW a provocat ritmul de dezvoltare a internetului.
Deci, ce este exact un site web? Mulți începători care lucrează cu web de multe ori sunt oameni care au folosit rar rețeaua, sunt nedumeriți de termenii folosiți -Web-ul este de înțeles, dar un site? Sunt niște pagini (pagini web) care sunt legate în mod logic între ele prin temă, design și dispozitiv tehnic. Aceste pagini sunt legate între ele printr-o adresă URL rădăcină comună (Uniform Resource Locator) - o adresă unică care indică locația unei resurse pe Internet. Prin introducerea adresei URL în bara de adrese a browserului, utilizatorul poate găsi site-ul web de care are nevoie.
Linkurile hipertext sunt utilizate pentru comunicarea între paginile web dintr-un site și comunicarea între diferite site-uri web. Când un hyperlink este utilizat în interiorul unui site web, acesta se numește link intern și, dacă un hyperlink leagă diferite site-uri, se numește link extern. 
Crearea și dezvoltarea unui site web este un proces destul de complicat. E nevoie de munca câtorva specialiști: designeri web, programatori Back-End, Front-End, content manageri, specialiști în marketing și alți experți în domeniu.

Dacă afacerea dvs. are nevoie de creștere și promovare, suntem întotdeauna bucuroși să vă ajutăm să creați și să dezvoltați un site web unic.