Camir Project - dezvoltarea și crearea site-urilor în Chișinău
X

Design web și ce vor motoarele de căutare de la acesta?

Design web și ce vor motoarele de căutare de la acesta?

Acest articol este destinat pentru acei, care vor să înțeleagă care este rolul design-ului web și cum acesta influențează la promovarea în motoarele de căutare al site-ului Dvs.

Design - este balanța dintre logică, posibilități și frumusețe.

Site-ul Dvs. trebuie să fie nu doar frumos, dar și simplu și intuitiv pentru utilizatori, adică să atragă atenția clienților, să-i intereseze, să creeze sentiment de confort să aducă la cunoștință informația necesară.
Când rezolvați o problemă de afaceri cu ajutorul designul-ului web, contribuiți deja la ceva mai mult decât bunăstarea companiei.
După cum arată practica, pentru mulți este o surpriză, că crearea designului site-urilor web influențează la promovarea acestuia în motoarele de căutare. Este clar că obiectivul nostru este de a aduce utilizatori pe site, dar inițial ar fi bine să facem site-ul atractiv pentru motoarele de căutare. Motoarele de căutare au propriile cerințe pentru designul web. Nu au ochi, dar au capacitatea de a evalua parametrii care afectează nivelul de utilizare a site-ului Dvs. pentru vizitatori.

Design-ul site-ului bine conceput trebui să atragă potențialii clienți, să le permită să primească emoții pozitive vizitând site-ul și ca rezultat, utilizatorii sunt mai predispuși să devină cumpărătorii Dvs. Fiecare site are propriul scop: magazinele online - vând; cele de brand - vorbesc; site catalog - demonstrează; site de vizită - face cunștință etc. De aceea, elementele principale ar trebui să fie aranjate și să depindă de sarcinile principale ale site-ului Dvs. Design-ul reprezintă legătura dintre funcțiile site-ului și vizitatori.

Scopul principal al design-ului este de a prezenta aceste funcții în cel mai avantajos mod. Vizitatorul nu trebuie să simtă confuz sau incomoditate. Atunci când pe site este „totul la îndemână” - atunci este un design bun.

Un alt punct important este adaptivitatea site-ului. În 2018, Google a introdus indexarea mobile-first, care favorizează versiunea mobilă a site-ului. Dar acest lucru nu înseamnă că este necesar de a crea o altă versiune separată pentru site. Tehnologiile moderne de creare web au permis mult timp implementarea de site-uri cu design adaptiv, care este configurat automat pentru orice dispozitiv cu orice rezoluție a ecranului.

Asa deci! Ce include design-ul unui website bine conceput?:

-aranjarea grafică - este primul lucru, la ce utilizatorul atrage atenția când navighează pe site;

-funcționalitatea și ușurința în utilizare - permite utilizatorului să se orienteze ușor în  pagini, găsind informația necesară și rapid să se întoarcă la pagina de start.

În limbajul webmasterilor, caracteristicile de mai sus se numesc uzabilitatea site-ului (UI/UX), adică o structură și o arhitectură bine gândită, care facilitează navigarea pe site.

Aveți întotdeauna două opțiuni: design după șablon și crearea design-ului site-ului individual.

Șablonul - este ieftin și nu trebuie creat de la zero. Dar ... Riscurile: sunt foarte multe site-uri duplicate, motoarele de căutare le pot considera plagiat și acest lucru va afecta nu prea bine asupra clasamentul. Și imediat cum veți dori să schimbați ceva în șablon, o simplă frază, acesta va începe să se strice.
Dezvoltarea individuală a designului web se face special pentru proiectul Dvs., luăm în considerație toate dorințele Dvs., navigarea pe site este cât se poate de ușoară. Iar principalul plus este că crește loialitatea motoarelor de căutare și a utilizatorilor. Și, indiferent de informațiile introduse pe site-ul Dvs., aspectul său nu se strică.

La final, un proiect bine conceput - este un instrument de marketing efectiv. Iar design-ul grafic - este arta, care traduce ideea în imagini vizuale.